DiP3rli Gara2 Menunjuk-Nunjuk, Sekali Ini Respon Chef Wan

 

‘Bagai menatang minyak yang penuh’ merupakan peribahasa acap kali kita dengari. Memang tidak dapat dinafikan lagi bahawa kasih bapa semestinya tiada berbelah bahagi. Dari kecil sehingga besar pasti seorang ayah akan melakukan sebaik mungkin untuk membesarkan anak-anaknya.

Dah nak siap masuk rumah esok Papa kasi 10K lagi for your other home accessories, lighting and fittings

Seperti diketahui khalayak ramai, Datuk Seri Redzuawan Ismail atau Chef Wan mempunyai hati yang sangat besar. Sempena hari kelahiran Serina Redzuawan, tukang masak terkenal itu mendedahkan sudah siap sedia untuk hadiahkan habuan sebanyak RM10 ribu untuk membeli perkakas serta perabot rumah.

I've had enough': Chef Wan says he doesn't want to pay for daughter Serina's second wedding

Malah beliau juga telah pun berjanji untuk belanja anak perempuannya itu set meja makan serta sofa baru.

Tiada satu bapa pun nak lihat anak-anak dalam kesusahan…Tak bantu banyak, sedikit pun jadilah.

Meskipun anak-anaknya sudah pun besar panjang, namun chef selebriti ini merasakan bantu dari segi kewangan adalah masih lagi di bawah tanggungjawabnya sebagai seorang ayah.

Jauh di sudut hati, personaliti TV ini berharap apa yang ditunjukkan dapat menjadi ikutan buat mereka dalam berumah tangga.

Bekas Isteri Buat Laporan Polis, Suami Serina Redzuawan Jawab Dakwaan Kahwin Kali Kedua — MYKMU.NET

Ada yang p.erli- pe.rli saya konon nak menunjuk…I dont really care

Dikatakan menunjuk-nunjuk harta yang ada, Chef Wan sama sekali tidak peduli dengan komen netizen.

Baginya, itu semua sudah menjadi amanah serta tanggungjawab kepada anak-anak serta bekas isteri selama 34 tahun ini. Akhir kata, beliau cuma mahu menjalankan tanggungjawabnya selain mendapat keredhaan Allah SWT.

Ini luahan Chefwan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Happy birthday to my daughter Serina.

Semuga di panjang kan umur, kesihatan berpanjangan dan rezeki yg baik serta rumah tangga yang bahagia selama lamanya.

She said she didnt want any present as i already promised to get her a dining table set and a new sofa set for their newly built house which they just bought and renovated.

I am also passing down 4 pcs of my old carpets which is still looking good.

Guna la dari kena beli yang baru.

Nanti new pots and pans from my own Cookware collection i will pass them to u.

I even help them and contributed some fund to built up their home kitchen cabinet.

Jadi la sumbangan dari bapa itu. Rezeki saya ada lah rezeki anak2 juga.

Dah nak siap masuk rumah esok Papa kasi 10K lagi for your other home accessories, lighting and fittings etc.

Chef Wan terkejut Serina umum sudah menikah! Rupa-rupanya kahwin di Siam dua minggu lebih awal - Sensasi | mStar

That will be my birthday gift for u. My son pun and his wife will purchase their new 3 bedroom apartment soon.

I might sell my x wife 3 bedroom apartment at Tiara Ampang and help them next with their new home at Setiawangsa.

Macam ni la tanggung jawab bapa dari anak itu kecil sampai la dah tua pun seorang bapa yang baik akan mahu membantu.

Tiada satu bapa pun nak melihat anak2 mereka di dalam kesusahan. Tak bantu banyak, bantu sedikit pun jadi lah.

Baik pun menantu sendiri dan cucu2 kita. Saya tak suka jika dapat menantu atau pun anak sendiri yg tidak bertanggung jawab kepada rumah tangga masing2.

Selama 34 tahun i took care of my x wife welfare sampai la she passed away almost 2.5 years ago. Biar pun bekas isteri sifat kasihan dan bermurah hati tetap ada di hati saya.

People can form what ever opinion or judge me in carrying all this family duties. Ada yg perli2 saya lagi konon nak menunjuk…nak kena puji, riak dan mcm2 lagi di behind my back.

I dont really care!

Chef Wan Dedah Usia 23 Tahun Raih Pendapatan RM30,000 Sebulan

What i care most in my life when going through all this challenges in life i have taken that responsibilities and set a good example to the rest of the world.

People are jealous because some of them can even carry such duty. So they must talk bad about me to please their heart.

But i dont seek anyone approval or minta pujian pun. I only want to carry my responsibilities and get Allah approval. That all that matter to me in my life.

Kredit: Portal Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "DiP3rli Gara2 Menunjuk-Nunjuk, Sekali Ini Respon Chef Wan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*